Еврейский сайт Украины

У Києві розкажуть про культ їжі або феномен застілля

«Треба посидіти», «виставитися» чи «накрити поляну»… Скільки разів у житті ми чули такі фрази?! Застіллю в нашому суспільстві відведена особлива соціальна роль. Святкування урочистої події в більшості випадках «вимагає» від нас організації або участі саме у застіллі – у ресторані, вдома чи на природі … де завгодно. Люди намагаються «укомплектувати» святковий стіл усіма найкращими й можливими стравами, а успіх організовуваного заходу нерідко визначається якістю та кількістю представленої їжі. Так було в усі часи. Незалежно від політичних режимів. Так вели себе усі – шляхта, селяни, міщани…Навіть в радянські період – часи «соціальної рівності» та «осуду багатства» всі намагалися наситити стіл дорогим гастрономічним дефіцитом – від балику та червоно-чорної ікри до сирокопченої ковбаси та сервелату. Причому обов’язково повинно було подаватися усе. Це було свого роду показником певного соціального успіху…

У чому ж феномен застілля? Що це – традиція, рефлекс, культ, розвага, ознака соціального успіху, а може це просто звичка та стереотип?

Наші спікери – історик та ресторатор – допоможуть зробити об’єктивні та критичні виснови, які стануть можливими за підсумком нашої дискусії.

З ким зустріч?

СПІКЕРИ
Олена Стяжкіна – українська письменниця та публіцист, доктор історичних наук, професор кафедри історії слов’ян Донецького національного університету імені Василя Стуса. Номінант Премії Василя Стуса 2016 року, авторка монографії “Людина в радянській провінції: освоєння (від) мови”.

Яков Ліфшиц – співзасновник та керівник “Aroma Espresso Bar” в Україні. Підприємець, який задав нові стандарти в сфері кавового бізнесу, якості продуктів та обслуговування клієнтів.

Ведучий:
Misha Feldman — автор та засновник Вільна Академія Змін

КВИТКИ
// Вхідний квиток на місці події – 200 грн
ЗНИЖКИ
// Вхідний квиток онлайн (до 24.07.2017) – 150 грн за посиланнямhttps://goo.gl/mvjZ3u
// Два квитки онлайн – 300 грн. за посиланням https://goo.gl/AorhQ7
// Два квитки на місці – 350 грн
// Пенсіонери та студенти на місці поді – 100 грн.

З усіх питань (у тому числі журналістів) телефонуйте за номером: +38 (097) 494-1859

Exit mobile version